Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Uitbreiding woning Oosterbeek

Uitbreiding woning Oosterbeek
  • ochtendlicht

  • interieur

  • bestaande toestand

Deze jaren ’60 twee-onder-een-kap woning heeft door een uitbreiding aan de achtergevel een mooie eetkeuken aan de achtertuin gekregen. Het brede glasoppervlak op het noorden geeft zicht op de tuin met daarachter het bouwland en aan de horizon de bossen van de Veluwe. De oorspronkelijk L-vormige woonkamer is opgedeeld in een lange woonkamer en een kleinere zijkamer die door schuifdeuren met elkaar verbonden zijn. De brede opening in de achtergevel verbindt de woonkamer met de eetkeuken. Een deel van de bestaande achteruitbouw bleef gehandhaafd, waardoor het geheel vanaf de weg zijn oorspronkelijke uiterlijk behoudt. Voor de uitbreiding is vooral gebruik gemaakt van hout en veel glas. Het geringe gewicht en de snelle bouwwijze waren in verband met de bouwtijd en de locatie de beste keuze. Om de diverse aanhelingen aan het bestaande metselwerk te kunnen verbergen is de oude uitbouw gepleisterd.

27 juni 2017