Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Bouwmarkt te Venlo

Bouwmarkt te Venlo

In opdracht van Dijkham Bouw BV te Nijkerk heb ik de technische uitwerking van het ontwerp van deze grote bouwmarkt gedaan. In december 2013 zijn de stukken voor de omgevingsvergunning ingediend en begin maart 2014 is het plan gereed voor uitvoering. Het gaat om een bouwmarkt met tuincentrum van ongeveer 18.000 m2.
De uitstraling wordt in belangrijke mate bepaald door de huisstijl van de gebruiker. EVE architecten heeft het vertaald naar een plan dat door welstand kon worden goedgekeurd, waarna de uitvoerende partij mij heeft verzocht de verdere uitwerking op me te nemen. Door de omvang van het project is het van groot belang dat ieder detail zo eenvoudig mogelijk wordt uitgevoerd.
De draagconstructie bestaat uit betonkolommen en stalen vakwerkliggers. De gevels worden afgewerkt met metalen sandwichpanelen. Kenmerkend voor het gebouw zijn de in het zicht blijvende betonkolommen in de gevels. De huisstijl is wit met rood, waarmee de belangrijkste elementen van het uiterlijk beschreven zijn.

maart 10, 2014