Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Herbestemming Arnhem

Herbestemming Arnhem

Voor deze voormalige schoollocatie in Arnhem heb ik een concept ontwerp gemaakt in samenwerking met Borghese Vastgoed. Het plan betreft hergebruik van het oude gebouw, waarin ruimte is voor appartementen, en de bebouwing van het achterliggende terrein met 36 grond- gebonden woningen. De woningen zijn zodanig gesitueerd en vormgegeven dat de bestaande stedenbouwkundige structuren versterkt worden. De architectonische uitwerking, die een grote mate van vrijheid binnen het concept toestaat, geeft een afwisselend gevelbeeld door variatie in hoogte en kleur. In het plan is ruimschoots aandacht voor groen. De opzet waarbij het parkeren vooral op eigen terrein wordt opgelost, voorkomt grote parkeervelden in het binnengebied. Hierdoor blijft er ruimte over voor speelveldjes en beplanting. Op enkele punten zijn de gevels als groene wand vorm gegeven.

oktober 26, 2016