Neem contact met mij op via 06 1034 4722 of frank@loor-architecten.nl

Verbouwing en uitbreiding woonhuis Arnhem

Verbouwing en uitbreiding woonhuis Arnhem
  • voor

  • na uitbreiding

Deze helft van een twee onder een kap woning uit de jaren ’50 was aan een grondige renovatie toe. De bestaande garage waar eigenlijk net geen auto in kon is vervangen door een nieuw bijgebouw met hobbyruimte. Aan de achterkant van de woning is de begane grond uitgebouwd en de keuken is verplaatst naar de straatkant. De lastigste operatie was een positie te vinden voor een vaste trap naar de voormalige vliering. Dat is gelukt en nu is ook de zolder goed bruikbaar.

Het bijgebouw en de uitbouw zien beide uit op de zonnige achtertuin. De gevels met veel glas geven een goede visuele relatie tussen de beide gebouwen. Om te voorkomen dat door het glas het interieur teveel opwarmt in de zomer zijn luifels toegepast.

De hele woning wordt geïsoleerd en voorzien van nieuwe installaties. Op het achter dakvlak en het bijgebouw is ruimte voor een flink aantal zonnepanelen. Het elektriciteitsverbruik komt hiermee netto op nul.

Dankzij de verbouwing hoeft dit huis op leeftijd (65+) niet met pensioen maar is het weer een prachtige woning met toekomst.